Verzending & Levering

We doen ons uiterste best om zo milieuvriendelijk je bestelling naar je te verzenden. Een streven hierbij is om zo min mogelijk plastic te gebruiken voor de verzending. De verzendkosten bevatten ook de kosten voor het inpakmateriaal dat nodig is om je verzending met eventuele dieren veilig over te laten komen.

Verzendwijze

Omdat wij grote waarde hechten aan onze bidsprinkhanen zullen wij levende dieren alleen op maandag en dinsdag verzenden. Dit doen wij om eventuele weekendvertragingen te voorkomen zodat de bidsprinkhanen zo kort mogelijk onderweg zijn. Indien een bestelling enkel producten bevat kan deze ook later in de week nog verzonden worden.

Verzending naar een klant binnen Nederland zal in 95% van de gevallen 1 werkdag duren. Verzending naar België duurt doorgaands 2 werkdagen.

Momenteel verzenden wij via PostNL, dit vinden wij in Nederland de betrouwbaarste en snelste manier om je bestelling bij je thuis te krijgen.

Vertraging

Happy Mantis is niet verantwoordelijk voor eventuele vertragingen van de producten/dieren. De klant stemt in met de gekozen verzendwijze door een bestelling te plaatsen en gaat daarmee akkoord met het risico van een mogelijke vertraging.

Mocht een pakket na 2 weken nog niet zijn aangekomen zal Happy Mantis contact opnemen met de verzendservice om zo het pakket op te sporen. Omdat het pakket kwijt is geraakt door overmacht zal de klant en Happy Mantis de schade delen. Hiervoor zal Happy Mantis de helft van het geldbedrag van de bestelling restitueren aan de klant. De restitutie zal geschieden binnen 72 uur nadat de klant heeft aangegeven dat het pakket langer dan 2 dagen onderweg is.